Bryan Adams – Please Forgive Me

Mange artister ville lidd en god karrieredød, etter å hatt en slik låt Bryan Adams hadde hatt med (Everything I Do) I Do it For You i 1991.

Albumet Waking Up the Neighbours eide derimot mer enn gode nok og varierte låter, til at Adams slett ikke ble fanget i kjempehit-fellen. Påfølgende singler som Can’t Stop This Thing We Started og Thought I’D Died and Gone to Heaven sørget for det. Begge betydelig hits som fikk god fartstid både på videokanalene og radioene.

Etter intens turnering i kjølvannet av disse utgivelsene, roet Adams seg ned i studio på høsten 1993. Ut av dette kom to låter, der Please Forgive Me var hans mest voksne og neddempede låt til dags dato.

Singlen var den eneste nye låten fra hans første samlealbum, So Far So Good, som ikke var en ren best of-utgivelse. Men inneholdt også et par-tre av Adams’ mest populære radiolåter.

Please Forgive Me var igjen skrevet i samarbeid med «Mutt» Lange, og ble i sin tid svært godt mottatt av den britiske og amerikanske musikkpressen. Tilbakemeldingene her hjemme var mer tilbakeholdne, men låten gikk allikevel til topps i førjulstiden 1993. Som Adams andre – og siste – single.

Versjonene fra single til album var også noe forskjellige, da radioversjonen var adskillig kortere i spilletid.

Bare en måned etter at Please Forgive Me hadde entret både radioer og lister, dukket så Adams opp igjen med enda en ny låt. Og nok en ballade.

Denne gangen i trespann med Sting og Rod Stewart i All for Love. En single og låt som i flere land nesten utkonkurrerte Adams egen soloutgivelse.


BRYAN ADAMS (f. 1959)

Please Forgive Me
(Bryan Adams/Robert John «Mutt» Lange)
1993 A&M
Produsert av Robert John «Mutt» Lange og Bryan Adams
Utgitt på samlealbumet So Far So Good