Captain Hollywood Project – More and More

Captain Hollywood var Tony Dawson-Harrison. Han var verken tysk eller fra Hollywood, men derimot født i i New Jersey.

Dawson fikk kaptein-tittelen både i og under tjenesten i US Army, da han visstnok aldri kunne holde føttene rolig. Selv ikke i uniform. I 1983 utvandret han til Tyskland, og gjennom tiåret bygget han seg opp en fin karriere som DJ, rapper og koreograf.

Etter et par-tre forholdsvis labert mottatte singler under Captain Hollywood-merket på midten av 80-tallet, jobbet han videre først og fremst for andre navn. Og hans første virkelige suksesser som låtskriver og produsent, kom for nederlandske Twenty 4 Seven ved inngangen til det nye tiåret.

Captain Hollywood Project ble skap helt i startfasen av eurodance-bølgen, og var fra første stund Dawsons hjertebarn. Han hadde full kreativ kontroll på alt fra medlåtskrivere til vokalister. Men i motsetning til en rekke andre samtidige navn innen sjangeren, frontet han også prosjektet utad.

More and More ble av ikke bare 1993s mest populære dance-låter, men også gjennom hele tiåret. Den ble – kanskje med rette – sammenlignet med Snaps Rhythm Is a Dancer ⟶ . Og ble i sin tid godt mottatt i musikkmagasinene. Den slo til også i Norge, men ikke i helt samme klasse som forgjengerne.

Dawson markedsførte seg raskt som pioner innen sjangeren, noe som vel var en smule overdrevet. Men prosjektet solgte allikevel millioner av singler og album gjennom noen år på nittitallet, og Captain Hollywood Project maktet også å hive en helt grei oppfølger i Flying High på tampen av 1994. En låt som sørget for listeplasseringer også her hjemme.

Deretter gikk det noe tråere, også på hjemmebane i Tyskland. Og etter en håndfull med nokså labre mottatte låter, vendte Dawson tilbake til USA og forsøkte der å etablere seg som produsent og låtskriver. Han ble også involvert i talentshow og som koreograf for flere håpefulle boybands.

Captain Hollywood Project ble hentet frem fra skuffen igjen i 2008. Da som en mer håndfast og synlig duo, med Dawsons kone Shirin von Gehlen som fast vokalist.

De har siden reist rundt med sitt eget show basert på 90-tallets låter, uten egentlig noen forsøk på å gjøre et virkelig comeback med nye innspillinger.


CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

More and More
(Giora Schein/Nosie Katzmann/Oliver Reinecke/Tony Dawson-Harrison)
1992 Blow Up
Produsert av Cyborg og DMP
Utgitt på albumet Love Is Not Sex