Cut ‘N’ Move – Give It Up

Cut ‘N’ Move var opprinnelig en kvartett som var blant de første danske navnene som våget å kombinere nye klubbrytmer med sangvennlige refrenger.

Bak navnet stod produsentene Per Holm og Jørn K., som fikk med seg Thera Hoeyman og MC Zipp (Jens Kjær Larsen) til å fronte utgivelsene. Gruppenavnet tok de enkelt fra klipp-og-lim funksjonen fra programmet de brukte til låtene.

Etter å ha opptrådd på klubber i Århus-området, fikk Cut ‘N’ Move kontrakt med produsenten Soulshocks eget lille selskap, Soul Power Records. Deres første single, Take No Crap, ble noe av en hit hjemme på det danske markedet, og kvartetten fulgte fint opp med Spread Love året etter.

Opprinnelig hadde Cut ‘N’ Move heller lite til felles med eurodance-navnene som dukket opp sør for den danske grensen, men de fleste elementene var allikevel solid på plass: En kvinnelig vokalist og en mannlig rapper, og to musikalske bakmenn som sjeldent, om aldri, frontet opptredenene.

Thera Hoeyman forlot gruppen i løpet av danskenes store år 1993, og det ble Zindy Laursen som skulle fronte Cut ‘N’ Move fremover.

Give It Up var gruppens første single fra deres andre album, Peace, Love & Harmony, der begge de kvinnelige vokalistene deltok.

Låten skulle bli noe av et sommerlig innslag på kjølige vårlister over store deler av Europa. At låten fremstod som sommerlig, var ikke overraskende. I 1982 hadde den sørget for et solid comeback for KC & The Sunshine Band ⟶. Et navn som ikke akkurat var kjent for sine mindre eksotiske opptredener.

For Cut ‘N’ Move ble låten deres høydepunkt i karrieren, med solide listeplasseringer over store deler av Europa. Den gikk til nummer 2 i Norge i april, og ble en ren farsott i Australia.

Singlen ble for så vidt greit fulgt opp I’m Alive i 1995, men etter en kort oppsummering av karrieren året etter – var det slutt for Cut ‘N’ Move.

De fire medlemmene fortsatte imidlertid sine karrierer på hver sin kant, og spesielt ble Zindy Laursen et kjent navn for danskene i årene fremover – både som artist og innen teater.

I dansk popmusikk regnes Cut ‘N’ Move i dag som en viktig brikke for danske navn langt senere i tiåret. Gruppen viste at man kunne hamle opp med rytmene som strømmet over landegrensene, og på sitt beste (nesten) overgå dem.


CUT ‘N’ MOVE

Give It Up
(Harry W. Casey/Richard Finch)
1993 SoulPower
Produsert av Per Holm og Jørn K.
Utgitt på albumet Peace, Love & Harmony