All-4-One – I Swear

All-4-One må nok for evig og alltid finne seg i å bli plassert i boyband-segmentet. Kanskje noe urettferdig, da kvartetten i realiteten var plantet i den typiske amerikanske vokalgruppe-tradisjonen.

De maktet vel ikke å plassere seg som et ledende navn innen noen av segmentene, men med I Swear fikk de av 1994s store ballader. Og en påfølgende Grammy-pris.

Alle de fire i kvartetten stammet fra området rundt Antelope Valley, nært opp til Mojave-ørkenen – og om lag 100 km unna Los Angeles. Medlemmene var, og er ennå i dag, Tony Borowiak, Jamie Jones, Delious Kennedy og Alfred Nevarez. Alle med helt forskjellige etniske bakgrunner, og i 1994 i alderen nitten til 23.

Vokalene var i skjønneste orden, og samtlige hadde vokst opp syngende i kirkekor. Noe som skulle på alle måter farge vokalharmoniene i gruppen. All-4-One ble dannet da Borowiak og Nevarez var inne i studio til en radiojingle, der duoen noe tilfeldig møtte de to andre sangerne.

I 1993 fikk kvartetten kontrakt med Blizz Records i Los Angeles, som igjen var underliggende store Atlantic. Deres første single var So Much in Love, som ble en umiddelbar suksess på det amerikanske markedet.

Med I Swear i april tok det hele av, en låt som ble forsommerens store klinelåt i store deler av verden. Låten var opprinnelig en countrylåt fra John Michael Montgomery som nettopp i 1993 hadde toppet de amerikanske countrylistene.

I All-4-Ones versjon fikk den en utpreget radiovennlig produksjon, ikke overraskende da guruen David Foster stod bak innspillingen.

I Norge maktet ikke låten å klatre helt til topps, men den ble en av sommerens mest seiglivede låter der den ble liggende som en nummer 2 i mangfoldige uker.

All-4-One ble nok for amerikanske til at de maktet å etablere seg utenfor de amerikanske grensene. Men i USA fikk de flere fine låter i årene som kom. Noe som gjorde at gruppen aldri egentlig forsvant fra søkelyset. I Can Love You Like That fra 1995 var den største av disse, men også Someday fra 1996 maktet å selge til gull.

Gruppen la aldri inn årene og forblitt aktive med samme besetning like i dag. Fra 2002 forsvant de fra listene, men bygget seg opp en fin karriere i flere asiatiske land. Wikipedia hevder et samlet salgstall for kvartetten på 69 millioner, noe som ikke henger på greip.

Deres åttende og foreløpig nyeste album ble utgitt i 2015, Twenty+, som både var en samling nye låter – og oppsummerte karrieren med flere nyinnspillinger.


ALL-4-ONE

I Swear
(Gary Baker/Frank J. Myers)
1993 Blizz/Atlantic
Produsert av David Foster
Utgitt på albumet All-4-One