N-Trance feat. Ricardo da Force – Stayin’ Alive

En av høstens dansefarsotter, kom fra britiske N-Trance. En duo som skulle få største suksess med sine omarbeide versjoner av klassiske discohits fra 70-tallets.

Utad fremstod N-Trance som nesten samtlige andre eurodance-prosjekter fra 90-tallet. En blond pike og en farget rapper, men egentlig var gruppen hjertebarnet til britene Kevin O’Toole og Dale Longworth.

Disse to var begge studenter som lydteknikere, og ble opprinnelig hyret inn til PWLs maskineri og lydstudio. De fikk imidlertid blod på tann under eget navn N-Trance, og hyret inn vokalisten Kelly Llorenna til låten Set You Free – som i 1994 så vidt det bar nådde topp 40 i Storbritannia.

N-Trance utviklet en nokså hyperaktiv form av eurodancen, som straks ble plassert i rave-begrepet. Og duoen hyret gjerne inn seks-sju vokalister og flere dansere til etter hvert nokså suksessfulle show og opptredener rundt i England og Storbritannia.

Set You Free ble deretter utgitt på nytt på vårparten 1995, og sørget denne gangen for solid oppmerksomhet på de britiske listene – der låten etter hvert skulle selge til platinum. Uten å makte nå helt til topps.

N-Trance’ største suksesser utover de britiske øyene, skulle imidlertid komme med et par-tre samplede og oppgraderte versjoner av tidligere klassikere. Først ut var Bee Gees Stayin’ Alive, med Ricardo da Force som rapper. En ikke ukjent fyr, som hadde vært delaktig til KLFs ⟶ suksess et par år tidligere.

Utgaven av Bee Gees’ discoklassiker ble en stor hit utover i høsten i svært mange land, også i Norge. Og spesielt stor ble den foruten hos britene i Australia og Tyskland.

Kanskje noe uanende ble den vel indirekte også en årsak til en renessanse for Bee Gees egen skattekiste av låter, som i årene som kom skulle få adskillig flere låter fra en rekke artister inn på all verdens lister.

N-Trance’ egneskrevne låter solgte derimot ikke like bra, bortsett fra hjemme i Storbritannia. Duoen kjørte dermed videre med utgivelser fra 70-tallet, med vokalist Llorenna litt fra og til i kulissene.

Deres versjon av Guns N’ Roses ⟶ Paradise City var i 1998 vel mildt sagt hinsides, mens duoen var adskillig mer på hjemmebane med en utgave av Rod Stewarts⟶ Da Ya Think I’m Sexy. N-Trance’ andre store låt – og også deres andre og enslige og siste visitt på de norske listene.

N-Trance, det vil si O’Toole og Longworth, gikk deretter tilbake til kulissene. Men de samarbeidet videre under prosjektnavnet, selv uten de store utgivelsene. Bortsett fra et enslig og nytt forsøk i 2009.

I stedet utviklet de N-Trance som et rent rave-prosjekt, som ennå i dag reiser rundt både hos britene og utenfor – med et nokså stort nedslagsfelt.

N-Trance har også gitt ut musikk under andre navn, som Freeloaders. Men utenfor Storbritannia blir duoen i dag først og fremst assosiert med sine to store 70-talls invensjoner fra midten og tampen av 90-tallet. Med Stayin’ Alive som den største.


N-TRANCE feat. Ricardo da Force

Stayin’ Alive
(Barry Gibb/Maurice Gibb/Robin Gibb/Kevin O’Toole/Dale Longworth/Ricardo Lythe)
1995 All Around The World
Produsert av Kevin O’Toole og Dale Longworth
Utgitt på albumet Electronic Pleasure