U2 – Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me

Etter to album og en storslagen Zoo TV Tour, var U2 i 1995 egentlig i startgropen for veien videre. Men først hentet de frem en låt til en av årets storfilmer i Batman Forever.

Achtung Baby hadde i 1991 vært noe av et veiskille for den irske kvartetten. Noe som hadde blitt forlenget med den noe overraskende utgivelsen av Zooropa to år senere. Et slags kunstrock-album som hadde blitt mottatt med både sunn skeptisk og jubel.

Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me var en låt som opprinnelig hadde blitt skrevet i perioden rundt Zooropa i 1993, men aldri blitt fullført.

Da Bono ble tilbudt en såkalt cameo-rolle i Batman Forever, falt ikke det helt heldig ut. Og U2 valgte da å tilby låten til soundtracket til filmen. Noe som skulle vise seg å være en liten genistrek.

Etter noen litt mer stusselige listeplasseringer for låtene fra Zooropa, førte singlen til at bandet igjen fikk en storselger. Godt hjulpet av både film en gjennomført musikkvideo. I Norge toppet låten som U2s andre etter The Fly, og på nye Topp 20 holdt den seg inne på listene i fine sytten uker.

Også i andre land ble låten en stor suksess, og hjemme i Irland ble den en av deres største singler.

Batman Forever ble kanskje ikke så veldig godt mottatt av filmpressen i sin tid, men soundtracket skulle by på ikke bare U2 på listen over store låter. Også Seal ⟶ skulle få en stor hit fra filmen i Kiss From A Rose.

U2 skulle bare fortsette ved å eksperimentere med industrielle og nye lydbilder. Da de gikk tilbake til studio senere i 1995, skulle også resultatet bli nokså variabelt mot sitt neste album, Pop i 1997.

Denne ble anført av låten Discothèque, som igjen skulle føre kvartetten til topps på de norske listene.


U2

Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
(U2/Bono)
1995 Island
Produsert av Nelle Hooper, Bono og The Edge
Utgitt på soundtracket til Batman Forever