3T – Anything

Det var vel bare et tidsspørsmål før en ny generasjon Jackson skulle slå til. Og med 3T fikk vi ikke bare én – men tre – av dem. Med onkel Michael som kyndig veileder.

3T var brødrene Taj, Taryll og TJ. Sønner av Tito Jackson, den tredje eldste av søskenflokken Jackson – og langt fra den mest fremtredende av søskenene.

Brødrene i generasjon to, var født fra 1973 til 1978. Og tradisjonen tro innen Jackson-klanen, hadde de adskillig lengre fornavn enn hva som kom frem i media og på platecovere. Taj het egentlige Tariano Adaryll, Taryll het Taryll Adren – og TJ var Tito Joe.

Michael -> signerte dem i 1995 på hans nystartede selskap MJJ og fungerte som en mentor for ungguttene. Han oppfordret trioen til å skrive egne låter, og på deres debut Brotherhood – var de aller fleste låtene signert brødrene. MJ bidro selvfølgelig med et par spor som låtskriver, og deltok også på noen låter vokalt.

Han var nok allikevel langt mer til stede enn hva man offisielt fikk inntrykk av, og på 3Ts første single – Anything – hører man i alle fall ekkoet av Michael klart i vokalmiksen.

Albumet var også et av de første store utgivelsene utenfor Sverige, der Max Martin hadde fingre med som låtskriver og produsent.

Anything var en nokså typisk amerikansk r&b-ballade, med svake røtter i 70-tallets Motown-låter. Den fikk forholdsvis skryt i amerikansk presse da den ble utgitt, og ble en fin suksess på de amerikanske listene. Mottakelsen i Europa var derimot heller noe labrere, og det var et markert skille mellom nord og sør. Utgivelsen gjorde det markant best fra Tyskland og nordover.

I Norge ble Anything 3Ts eneste hitlåt. Og her ble den faktisk en av vårens store (og nesten eneste) ballader – med en nummer 3 som beste plassering, og tolv uker inne på topp 10.

3T beholdt en viss interesse også med kommende singler, men ingen låter kom i nærheten av Anything. De tre brødrene valgte raskt å fokusere på helt andre områder enn musikkkarrieren, der de to eldste raskt prioriterte utdanning og familier. Det skulle derfor drøye helt til 2003 før et nytt album ble utgitt.

Da hadde de aller fleste både glemt og mistet interessen for brødrene, bortsett fra land som Frankrike og Tyskland – der låten Stuck on You slett ikke gjorde det så ille.

Siden har Taryll og TJ etablert seg som låtskrivere og produsenter for andre navn, blant annet tante Janet (Jackson) og et navn som Bruno Mars. Mens spesielt Taj kom frem i søkelyset igjen etter Michaels død i 2009. Han har siden jobbet med en dokumentar om onkelen, der de to andre til dels har holdt seg til musikken – også med egne soloprosjekter.

3T som gruppe har allikevel opptrådd sporadisk sammen, og i 2015 kom deres tredje utgivelse under eget navn – Chapter III.


3T

Anything
(Taj Jackson/Taryll Jackson/TJ Jackson)
1995 MJJ
Produsert av 3T
Utgitt på albumet Brotherhood