Aqua – Doctor Jones

Sant å si regnet vel de fleste allerede Aqua som typiske døgnfluer etter farsotten med Barbie Girl. Men så kom Doctor Jones.

Det vil si, han kom aldri til i Norge. For der hadde nok folk både spilt og hørt fra seg Aqua på en stund. Allikevel fikk låten massiv radiospilling, etter at først My Oh My hadde blitt kvartettens andre single på Topp 20 her jemme.

I de aller fleste landene var det Doctor Jones som ble utgitt som oppfølgersinglen til Barbie Girl. Den ble utgitt i oktober 1997, men det var først på nyåret låten ble stor. I Australia toppet den i sju uker, mens låten ble Aquas andre nummer 1 i Storbritannia.

Aqua fortsatte også sin lek med temabaserte musikkvideoer, og som helt riktig gjettet var det Indiana Jones som denne gangen fikk gjennomgå av gruppen.

Låten ble aldri stor i USA, men det ble derimot den påfølgende singlen Lollipop (Candyman) – som maktet å klatre helt opp til en 23. plass på Billboard. Noe som for alltid avkreftet Aqua som typiske døgnfluer også på amerikanske lister.

Samtidig fortsatte albumet Aquarium å selge, og salget av utgivelsen stanset anslagsvis ikke før i underkant 14 millioner. I Norge uten å sette førsteplassene i brann på Topp 40, stod kvartetten igjen med et trofé for fire ganger platinum.

Aqua trakk seg deretter noe tilbake fra nye låter og opptredener, og startet forberedelsene til oppfølgeralbumet. I februar 2000 kom Aquarius anført av låten Cartoon Heroes.


AQUA

Doctor Jones
(Søren Rasted/Claus Norreen/René Dif/Anders Øland)
1997 Universal
Produsert av Johnny Jam, Delgado, Søren Rasted og Claus Norreen
Utgitt på albumet Aquarium