Cue – Burnin’

Duoen i Cue fikk sin store låt gjennom TV-skjermen. De var nærmest et sideprosjekt, da herrene Anders Melander og Niklas Hjulström allerede hadde helt andre karrierer gjeldende.

Melander var musikeren med solid erfaring i det nesten legendariske Nationalteatern, som uten tvil kan sees på som en institusjon innen svensk kultur og rock. Han beveget seg etter hvert over til SVT og som teaterdirektør for Angereds Teater i Göteborg, men beholdt musikken på sidelinjen.

Niklas Hjulström kom fra samme miljø og teater, og hadde sin bakgrunn som både skuespiller og regissør. Sammen ble de sterkt involvert i SVTs ungdomsdrama av 1997, Glappet. En serier som også smittet over til norske TV-seere.

Låten Burnin’ ble laget spesielt til serien og var visstnok ikke tiltenkt å være noe annet enn nettopp det. Men det ble raskt klart at låten hadde potensiale langt utenfor skjermene, og gjennom en avtale med Universal – ble den utgitt som single i både Norge og Sverige.

To versjoner fra utgivelsen kjempet om radiospillingene utover vinteren 1998. Den rolige versjonen som var kjent fra TV-serien, og en adskillig mer klubbpreget «Dance edit». Uten tvil var det den originale versjonen som vel ble mest kjent.

Låten gikk helt til topps i Sverige, og i Norge klatret den helt opp til en fjerdeplass. Liggende på Topp 10 i elleve uker.

Cue hadde ingen umiddelbare planer om en oppfølger. Det hadde de ikke tid til, opptatt som de var med sine respektive jobber og prosjekter. Først i 2000 fikk duoen igjen samlet seg til nye musikalske utfordringer, og låten Crazy fikk slett ikke så ille mottakelse i hjemlandet.

Fra 2006 har Hjulström videreført gruppenavnet som et rent soloprosjekt, med sporadiske utgivelser ved siden av hans egentlig karriere innen svenske teatere.

Veteranen Anders Melander har det vært mer stille fra, men han fortsatte blant annet sin involvering innen TV- og filmmusikk i flere år.


CUE

Burnin’
(Anders Melander)
1997 Universal
Produsert av Anders Melander