K-Ci & JoJo – All My Life

Brødreparet K-Ci & JoJo var allerede kjente i USA, da de i 1998 også fikk suksess i andre deler av verden med sin r&b-inspirerte ballade i All My Life.

Brødrene het egentlig Cedric og Joel, med etternavnet Hailey. Og var begge midt i 20-årene. De utgjorde egentlig halvparten av kvartetten Jodeci. Et ukjent navn for oss europeere, men hadde på nittitallet utgitt tre platinum-selgende album i USA.

Stemmebåndene var det heller ingenting å utsette på. Ikke så rart, da brødrene var oppvokst med gospel og kor i sin egen familiebaserte gospelkvartett.

All My Life skulle bli den første av flere store låter på det amerikanske r&b-markedet, men omtrent den eneste som også fikk suksess i Europa.

Duoen valgte under «egne» navn å legge seg på en nesten konservativ variant av r&b, tett opp til soulen. En sjanger verken vi nordboere eller europeere tradisjonelt hadde hatt så veldig sansen for. Men amerikanerne elsket det.

Den toppet Billboard i tre uker, og i Norge maktet den å klatre til en nummer 2 på forsommeren.

Kanskje grunnet det heltypiske amerikanske uttrykket, hørte man deretter ikke fra K-Ci & JoJo på norske radioer og lister, men de fortsatte karrieren med hell hjemme i USA – og dels i Storbritannia.

I 1999 fikk de solid suksess med låten Tell Me It’s Real, og deretter med Crazy året etter. Fra 2002 gikk det derimot noe tråere, og brødrene skilte lag der K-Ci forsøkte seg kort på egen hånd.

Etter å ha trøblet med personlige utfordringer, fant brødrene sammen igjen fra 2010. Og et nytt album kom ut tre år senere, uten den samme oppmerksomheten som på tampen av 90-årene.

K-Ci & JoJo skilte seg i sin tid absolutt noe ut blant andre lignende navn. Ikke bare med sin tilnærming til soul-balladene, men også fordi brødrene selv var sterkt involvert i både låtskriving og produksjon for sine utgivelser.

All My Life, som var skrevet til JoJos datter, var også en av svært få ballader på denne tiden som kanskje ble populær da den var tro mot både opphav og sjanger.


K-CI & JOJO

All My Life
(Rory Bennett/JoJo Hailey)
1998 MCA
Produsert av JoJo Hailey og Rory Bennett
Utgitt på albumet Love Always