Lene Marlin -Unforgivable Sinner

Lene Marlin Pedersen var bare atten år gammel. Og hadde tatt Norge med storm før en eneste låt var å finne i butikkhyllene.

Hun fikk sin første gitar som femtenåring og fremførte sin første egenkomponerte året etter. Platekontrakten med Virgin kom det påfølgende, etter at NRKs Tromsø-journalist Egil Jens Pettersen hadde fanget henne opp.

Pettersen var en av disse som kjente folk, og en av disse var tilfeldigvis Virgins norske sjef på denne tiden: Per Eirik Johansen. Sammen med D’Sounds Hals Olav Grøttheim startet de i 1997 og forberede en lansering av dette store talentet. Som opprinnelig stammet fra bittelitte Stordalstrand i Sørfjorden.

Nøyaktig på attenårsdagen helt på tampen av sommerferien ble debutlåten Unforgivable Sinner sluppet på radioene. Den ble samtidig kjent som hovedlåten til Erik Poppens film av året, Schpaaa. Og fikk utvilsomt drahjelp derfra.

Både Virgin og Hals Olav Grøttheim hadde kjempetro på Lene Marlin som både låtskriver og formidler, og de visste de hadde kommet over noe eget i norsk popsammenheng. Hun skrev samtlige låter selv, og hadde et uttrykk som virket både ekte og unikt.

Unforgivable Sinner ble raskt a-listet på de fleste store radiokanalene, og låten snurret og gikk flere ganger i døgnet de kommende ukene. To måneder senere ble så omsider sangen sluppet som egen single. Og gikk rett til topps på Topp 20. Noe en debutant uansett nasjonalitet aldri hadde opplevd tidligere.

Den solgte straks ut samtidige konkurrenter, og Lene Marlin ble med ett allemannseie. Samtidig som hun var russ og forberedte avsluttende eksamen på videregående.

Hun deltok på store TV-show, som Amanda-utdelingen, og vant det kommende året en Spellemann for «Årets låt». Dette samkjørt med en kommende internasjonal lansering, som skulle føre til gjennombrudd i flere store musikkland.

Unforgivable Sinner holdt stand med fire uker på topp og 17 totalt på Topp 20 over årsskfitet, og det hele var bare en forsmak på hva som skulle Lene Marlins virkelig store år.

Med tid og stunder ble singlen lansert i over femten forskjellige utgaver, alt ut fra markedet. Og tre forskjellige musikkvideoer ble spilt inn. Den første med klipp fra nettopp Schpaaa.

VIdeo versjon 2
Video 3, som ble versjonen promotert internasjonalt.

Og like før påske 1999 ble låt nummer to lansert, Sitting Down Here, en uke før lanseringen av debutalbumet Playing My Game.


LENE MARLIN (f. 1980)

Unforgivable Sinner
(Lene Marlin)
1998 Virgin
Produsert av Hans G. og Jørn Dahl
Senere utgitt på albumet Playing My Game