Alice Deejay – Better Off Alone

Alice Deejay skulle bli en rimelig kortvarig affære, men det nederlandske prosjektet gjorde det allikevel bedre enn flere andre samtidige navn innen dancen.

Bak navnet stod DJ Jurgen, egentlig Jürgen Rijkers (f. 1967). Han var definitivt ingen nybegynner i bransjen, og hadde i mange år vært kjent som DJ og radiovert på populære hjemlige radiokanaler.

Utover 90-tallet var han med på å gjøre klubbkanalen eNeRGy til en favoritt rundt Haag, før han endte opp i studiokomplekset Violent Studios 4045 i Hilversum.

Sammen med med Eelke «Kalmani» Kalberg og Sebastiaan «Pronti» Molijn skapte forarbeidet til Better Off Alone – som først var en ren instrumentallåt. Kalberg og Molijn samarbeidet på samme sted med kollegaene i Vengaboys, og det oppmuntret nok DJ Jurgen til å kommersialisere det som Alice Deejay ytterligere.

I nyoppusset versjon kom låten omsider ut i 1999, først pålydende nettopp som «Alice Deejay feat. DJ Jurgen». Men raskt ble utgivelsen omdøpt uten ham selv i prosjektnavnet.

Låten var en av flere av året som hadde mer pret av dunkende nattklubber enn radio. Den var nesten minimalistisk i uttrykket, og vokalen var stort sett bare elementer av tittelen. Singlen eide imidlertid en slags sommerfølelse som slo til, og sendte den skyhøyt på listene i store deler av Europa. I Norge gikk Better Off Alone til en nummer 3 i oktober.

Alice Deejay så vel kanskje først ut som nok en typisk døgnflue, men teamet i Amsterdam visste hva de gjorde.

Like før jul ble single nummer to lansert. Og Back in My Life skulle på nyåret klare å gå helt til topps på de norske listene.


ALICE DEEJAY

Better Off Alone
(Pronti & Kalmani)
1999 Jive
Produsert av DJ Jurgen
Utgitt på albumet Who Needs Guitars Anyway?