Blümchen – Heut’ ist mein Tag

Blümchen tok eurodancen til det ekstreme, med enkle popmelodier og frenetiske rytmer. Og ble en gjenganger på de tyske listene i flere år.

Hennes egentlige navn var Jasmin Wagner, og hun var bare femten år gammel da låten Herz an Herz ble en stor hit i de tyskspråklige landene. Flere av hennes første singler ble også lansert på engelsk, da under artistnavnet Blossom. Men det var utvilsomt Blümchen som festet seg, også utenfor Tyskland.

I 1997 spredte låtene hennes seg også nordover, der Boomerang til og med maktet å kravle seg inn på norske lister. Og på hjemmemarkedet ble samtlige av hennes utgivelser gjengangere på både lister, radio og skjermer gjennom de siste årene av nittiårene.

Fjorten singler ble alle solide hits på det tyske markedet, og Heut’ ist mein Tag kom ut på tampen av denne rekken. Betegnende nok skulle denne bli en av de siste store hitlåtene innen sjangeren, og like betegnende var den blant de siste store låtene her hjemme av tiåret.

Den føk til topps i de sene høstmånedene av 1999, og ble liggende høyt inne på Topp 20 ut året.

Som flere av Blümchens låter lekte singlen seg med raske hardcore-rytmer blandet med den pågående teenpopen. Låten var egentlig en adskillig mer gitarbasert sak gitt ut av bandet Roh i 1997, men ble uendelig mer populær i Blümchens utgave.

Da man ikke hørte noe mer fra Blümchen etter denne låten, var det enkelt fordi hun tok et skritt bort fra be-happy-låtene. Og fra 2001 tok hun tilbake Jasmin Wagner også som artistnavn, og valgte da å eksperimentere adskillig mer med de kommende utgivelsene.

Disse gikk det selvfølgelig ikke like bra med, og Jasmin hoppet over til scenen og som «voice-over» til flere filmer.

Etter flere stille år tok hun tilbake Blümchen-navnet i 2019, men det var allikevel som Jasmin Wagner hun kom et nytt album to år senere. Hennes første egentlige utgivelse på femten år.


BLÜMCHEN (f. 1980)

Heut’ ist mein Tag
(Pape/Hilbert/Paralyzer)
1999 Edel
Produsert av Paralyzer og Stani «Silence» Djukanovic