Celine Dion – That’s the Way It Is

Celine Dion var et av særdeles få navn som kunne skryte av å ha levert en hit både i inngangen og utgangen av 90-tallet.

Det norske publikumet hadde nemlig vært blant de få landene, der singlen Where Does My Heart Beat Now hadde slått noenlunde til i 1990.

Et tiår senere, hadde Celine solgt 130 millioner album og satt i alle én tidløs klassiker med My Heart Will Go On.

Det var på tide med en oppsummering av karrieren, og dette kom helt på tampen av både 1999, ti- og hundreår med All the Way… A Decade of Song. Egentlig bare en halvveis oppsummering, da sju av de seksten sporene var nye låter.

That’s the Way It Is ble den største, og egentlig eneste, store singlen av disse ny. En låt signert typisk og tidsriktig nok av svenske Max Martin og hans kompanjonger i Stockholm: Kristian Lundin og Andreas Carlsson.

Det hørtes også i lydbildet, da That’s the Way It Is var adskillig mer popete i soundet enn sedvanlige Celine Dion-singler av tiåret.

Singlen ble nærmest selvfølgelig en stor hit i de fleste verdenshjørner, selv om den ikke maktet helt å nå de øverste plasseringene på listene. I Norge maktet den allikevel å klatre til en nummer 3, som var stort sett høyere enn de fleste andre singlene Dion hadde hatt så langt i Norge.

Samarbeidet med Max Martin fikk stort sett skryt av musikkpressen, i alle fall i amerikanske medier. Der de nettopp påpekte en «freshness» i produksjonen som kanskje hadde vært savnet blant Dions øvrige utgvivelser.

Albumet All The Way… fulgte opp suksessen og skulle på sikt selge i over 20 millioner verden over.

Deretter tok Dion seg en god pause for å pleie både ektemann og kommende tvillinger. Først i mars 2002 var hun for fullt tilbake, og da het både låt og album nokså naturlig nok: A New Day Has Come.


CELINE DION (f. 1968)

That’s the Way It Is
(A. Carlsson/K. Lundin/M. Martin))
1999 Columbia
Produsert av Kristian Lundin og Max Martin
Utgitt på samlealbumet All the Way… A Decade of Song