Modern Talking – You Are Not Alone

Få navn var vel slikt forbundet med 80-tallet som Modern Talking. Og til kritikernes skrekk skulle det vise seg at Dieter Bohlens særegne sound også skulle passe perfekt til 90-årenes dunkende dance-rytmer.

Siden duoen ble oppløst i 1987, hadde Bohlens karriere i Tyskland bare eskalert. Han fikk i flere år fin suksess med sitt eget prosjekt Blue System, samtidig som han serverte låter og produserte for en rekke andre navn. Blant disse var typiske nordiske venner som Smokie ⟶. Og ikke minst Bonnie Tyler ⟶ som under Bohlen solgte i bøtter og spann både i Tyskland og Skandinavia.

Kreativiteten dalte nok noe på midten av 90-tallet, der Bohlen innså at han var i ferd med å bli noe akterutseilt i både låtskriving og lydbilde. Noe som hørtes igjen i hans utgivelser med Blue System, som mildt sagt var variable de siste årene.

Thomas Anders’ solokarriere hadde vel heller ikke vært noe å skryte av, og i 1998 fant duoen sammen igjen og opptrådde for første gang som Modern Talking på over ti år.

Låtene fra 80-tallet ble remikset til et typisk eurodance-sound, uten at Bohlen mistet særpreget til Modern Talking. Med seg fikk de den amerikanske rapperen Eric Singleton, som på flere av de gamle hitlåtene leverte rapplinjer – helt typisk «eurodancsk» i åtte takter foran Modern Talkings sedvanlige dobbelt-refrenger.

Da albumet Back for Good ble lansert med 1998-utgaven av You’re My Heart, You’re My Soul – viste blandingen seg å være noe av en innertier. Og albumet toppet de tyske listene i tretten uker, og gikk også helt til topps i Norge.

Med You Are Not Alone i 1999 ble formelen ført videre, men denne gangen var låten nyskrevet. Den ble årets mest seiglivede hit her hjemme, der låten fikk en av listehistoriens mest unike liv på daværende Topp 20.

You Are Not Alone plasserte seg første gang der i uke 12, og med siste runde på listen først i uke 39. Det vil si låten snurret og gikk i popularitet i hele 27 uker! Men den var bare innom på selve listen i 17 av disse, med en fjerdeplass som høyeste plassering i april. Og som nummer 7 som siste plassering i overgangen til oktober.

Låten ble Modern Talkings siste hit i Norge, men frem til 2003 fortsatte duoen å selge stort i særdeleshet på hjemmemarkedet ble flere godtselgende album – og gjerne en stor hit årlig.

Deres siste TV Makes the Superstar fra 2003, gikk helt til en nummer 2 i Tyskland. Og avsluttet dermed Modern Talkings aktive platekarriere nesten på topps.

Tittelen på denne låten var velbegrunnet, da Bohlen deretter nettopp satset på TV-formatet gjennom deltaker i realityshows som tyske Idol og som fast dommer i avleggeren Deutschland sucht den Superstar.

Bohlen produserte og skrev ofte låter til vinnerne av disse konkurransene, og fra 2003 til i dag gikk hele seksten av disse til topps på de tyske listene.

Thomas Anders maktet denne gangen å videreføre i alle en måtelig karriere videre, ofte i samarbeid med andre populære tyske navn. Han la etter hvert om til en mer og typisk tysk schlager-stil, og har hatt flere godtselgende album de siste årene på tysk.

Modern Talking kom aldri siden sammen igjen etter 2003, men Thomas Anders har gjennomført flere runder med duoens musikk og sitt eget Modern Talking Band, ved siden av solokarrieren.


MODERN TALKING feat. ERIC SINGLETON

You Are Not Alone
(Dieter Bohlen)
1999 BMG Hansa
Produsert av Dieter Bohlen og Luiz Rodriguez
Utgitt på albumet Alone