Reset – Blue

Det måtte både en og to «reseter» til før Reset inntok de norske radioene og listene. Noe de klarte akkurat i tide før 90-tallets glade dance-bølge forsvant.

Reset lå til tider like mye lent til pop som dance, og de maktet noe en del tidligere navn innen norsk dance hadde hatt utfordringer med. Nemlig å kunne opprettholde suksessen over flere låter.

Navn som Diva, Trancylvania og Hype hadde allerede hatt sine hits gjennom 90-tallet. Men de hadde vel i realiteten vært døgnfluer. Da Reset fikk sine suksesser, lå derimot veien åpen for en rekke navn som mer eller mindre solgte til tider riktig så bra. Blant disse kan nevnes Devotion og Infinity.

Bak Reset stod Stig Antonsen. Hans første forsøk med navnet var unnagjort allerede i 1994, uten at noen låter kom lengre enn de berømte skrivebordsskuffene. To år senere kom låten U R My Dream med Trude Barstad på vokal, men heller ikke denne utgaven ble varig.

Reset ble et mer formelt navn da nitten år gamle Camilla Henningsen startet et samarbeid med Antonsen i 1998, og med radio DJ-en Thomas Borgvang – ble Reset så en trio som nokså raskt fikk kontrakt med tyske Edel Records.

Blue var trioens første låt, og fikk umiddelbart god oppmerksomhet i Norge. Den skulle bli liggende på Topp 20 i solide nitten uker, og selv om låten aldri klatret høyere enn nummer 5 – huskes den nok av mange som en av årets store dancelåter.

Det hjalp også på med god promotering, og en stund var det nesten uunngåelig å gå glipp av opptredener med Reset. Om det så var på små lokaler, større scener – eller på et og annet TV-show i alle kanaler.

Reset gjorde nok mye riktig her, som andre samtidig norske navn hadde noe å lære av.

Trioen maktet også å følge opp Blue med en rekke andre låter som ble populære både på radio og lister. Get Me (7) kom litt senere på året, og i 2001 var det klart for Calling You (7) og Say I’m the One (6). Da fremstod Reset som en ren duo med Henningsen og Borgvang, men det var kun visuelt – der Stig Antonsen stadig var kjernen i prosjektet, men nå litt mer gjemt i studiokulissene.

Etter en siste listeplassering med låten Say Yeah!, også den i 2001, ble det deretter stille fra Reset. Gruppen valgte enkelt og greit å fokusere på egne – og andre – karrierer, og trakk seg tilbake mens leken ennå var god.

Reset gjorde et lite comeback i årene 2009-11, men uten å få like mye oppmerksomhet som i gullårene. De har også siden vært aktive, og var i 2017 med på We Love the 90’s i store deler av Norge.

Thomas Borgvang fant seg siden til rette på den andre siden av studioene, blant annet med roller i Nordic Beats (som nettopp arrangerte We Love’s-konsertene). Camilla Henningsen ble etter hvert Alvestad og la aldri mikrofonen på hyllen, og kom i 2020 med egen utgivelse. Nokså langt fra dance-rytmene i 1999.


RESET

Blue
(Henningsen/Ramslie/Antonsen/Borgvang)
1999 Edel
Produsert av Erik A.
Utgitt på albumet Play