Shania Twain – That Don’t Impress Me Much

Shania Twain hadde i løpet av 1998 erobret en god del countryhjerter. I 1999 inntok hun også popmarkedet og dansegulvene.

Anført av låten You’re Still the One, hadde albumet Come On Over i sin andre utgave allerede solgt i hyggelige antall både i Norge og ellers av Europa. For øvrig en versjon av utgivelsen som selv i dag ikke er tilgjengelig via strømmetjenestene. Der finner man kun den amerikanske og mer country-rettede originalutgaven.

You’re Still the One var og ble i mange måneder hennes mest kjente låt utenfor det amerikanske markedet, og Come On Over var vel i realiteten glemt i de fleste landene. Hva som skulle gjøre på albumet og Shania Twain til virkelige storselgere, ble hennes tredje ordinære single internasjonalt.

Med That Don’t Impress Me Much var alle bånd til countryen kuttet, og låten fremstod i en helt ny remikset utgave. Med sekvensere og dunkende rytmer var den som snekret til radioene på tampen av 90-tallet, og låten ble også populær på klubbene.

I Norge gikk låten helt til topps en enslig uke på topp i starten av sommeren, og sørget også for at interessen for Come On Over igjen blomstret.

Med denne skulle Shania Twain sette en slags underfundig rekord på albumlistene, der Come On Over først hadde solgt greit i 1998. Deretter ble den liggende seks uker på topp i sommermånedene 1999, og igjen nye seks uker på topp i starten av 2000.

Dette var faktisk med den tredje utgaven av albumet, der blant annet dance-utgaven av That Don’t Impress Me Much var inkludert. Og heller ikke denne varianten er å oppdrive i dag.

I USA ble hele tolv av albumets seksten spor sluppet som single i en eller annen variant, enten som radiolåt alene – og/eller som fysisk single.

Siste single ut var der I’m Holdin’ On to Love (To Save My Life), så sent som i juli 2000. Og da var Shania Twain og Mutt Lange allerede i gang med innspillingen av det kommende Up! som skulle se dagens lys to år senere.

Samlet ble Come On Over en av 90-tallets største storselgere uavhengig av utgaver og varianter, med over 20 millioner solgte bare i USA. Og trolig det dobbelte verden over. Selv med slingring et av verdens mestselgende album noensinne.

I Norge oppnådde utgivelsen etter en sertifisering til seks ganger platina. Langt over 100 000 solgte.

Shania Twain ble vel i Norge først og fremst en albumartist, og That Don’t Impress Me Much forble hennes eneste nummer 1 her hjemme.

Forventningene til det kommende Up! var allikevel så store, at I’m Gonna Getcha Good i 2002 snek seg solid og høyt opp på listene.


SHANIA TWAIN (f. 1965)

That Don’t Impress Me Much
(Robert John «Mutt» Lange/Shania Twain)
1998 Mercury
Produsert av Robert John «Mutt» Lange
Utgitt på albumet Come On Over