Toy-Box – Tarzan & Jane

Det skulle nesten bare mangle at det ikke dukket opp et dansk navn som forsøkte å surfe på Aquas lekne suksess . Toy-Box kom selvfølgelig aldri i nærheten. Men de gjorde da et hederlig forsøk.

Toy-Box var en duo bestående av Amir El-Falaki (f. 1973) og Anila Mirza (f. 1974). Begge flerkulturelle, men allikevel riktig så danske til fingerspissene.

Paret møtte på en nyttårsfest i 1998, og søkte selv lykken i den danske hovedstaden. Der ble de fanget opp av Golden Child, med det egentlige navnet Per Holm, som tidligere på 90-tallet hadde hjulpet Cut N’ Move ⟶ til suksess.

Ved hjelp av teamet Jesper Wennick og Anders Haarder, ble Toy-Box dannet – og duoen signert til sistnevntes etikett Spin Music. Ved hjelp av det adskillig større tyske Edel, og deres kontrakter, ble deretter Toy-Box lansert over det meste av Nord-Europa – med låten Tarzan & Jane som første single.

I etterdønningene av Aqua-feberen og teenpop-bølgen, slo låten umiddelbart til ikke bare i Danmark. Men også i de andre skandinaviske landene, Nederland – og til dels også i Tyskland.

Selv om både låt, konsept og musikkvideo var klart hintet mot Aquas låter, spilte det liten rolle. Tarzan & Jane ble en av de mest populære låtene på tampen av 1998 og i vintermånedene det påfølgende året, og sommerfølelsen gjorde kanskje sitt til at den fenget gjennom kalde og mørke vinteruker.

Det påfølgende albumet Fantastic, ble av den nordiske musikkpressen påstemplet som alt annet enn «fantastisk». Men albumet solgte helt greit, og fostret faktisk en låt nummer to – Best Friend – som toppet i Nederland og til og med gjestet de britiske listene.

At ikke Tarzan & Jane i det hele tatt ble promotert i Storbritannia, skyldes Edels motstand mot å markedsføre låten samtidig som DIsneys premiere av deres film av året: Tarzan.

Med forsøk nummer to i 2001, forsvant Toy-Box derimot fullstendig i den nye bølgen av hiphop av r&b – og duoen ble i 2003 enige om å gå hvert til sitt.

Amir El-Falaki forlot mikrofonene og vendte tilbake til dansegulvet, der han egentlig hørte hjemme. Han har siden virket som danselærer i København. Aneela forsøkte seg videre på egen hånd under eget navn, under større navn. Men hun fikk siden moderat suksess som vokalist for svensk-iranske Arash, på hans låt Chori Chori i 2006.

Toy-Box kom sammen igjen i 2017 til en rekke opptredener av retro-shows for 90-tallet.


TOY-BOX

Tarzan & Jane
(Golden Child)
1998 Edel
Produsert av Golden Child
Utgitt på albumet Fantastic