Vengaboys – Boom, Boom, Boom, Boom!!

Kvartetten i Vengaboys ble definitivt aldri noen kritikeryndlinger, og det var vel neppe poenget heller.

Gruppen hadde sin opprinnelse i Rotterdam, og ble der satt sammen av produsentene Danski & Delmundo. Eller Wessel van Diepen og Dennis vand der Driesschen som de egentlig het.

Førstnevnte var en radio-DJ som hadde stigende popularitet gjennom 90-tallet, og paret hadde allerede samarbeidet med et up-and-coming navn som DJ Tiësto. Fra samme miljø som Alice Deejay ⟶ , var de med på en bokstavelig talt ny «boom» innen nederlandsk elektronisk musikk.

Vengaboys ble satt sammen i 1996 med vokalist Kim Sasabone egentlig som eneste fast medlem. Først to år senere ble prosjektet visuelt en kvartett, der Kim fikk følge av Denise Post-Van Rijswijk, Roy den Burger og Robin Pors. De bidro – på sitt vis – alle vokalt, men Kim var desidert det vokale midtpunktet.

Kvartetten oppnådde umiddelbart suksess hjemme i Nederland med sin lettbeinte og sommerlige variant av dance-sjangeren, og oppmerksomheten spredte seg raskt både til nabolandene og Storbritannia.

Låtene Up & Down og We Like to Party ble begge gjengangere på klubber og radioer, men det var først med Boom, Boom, Boom, Boom at ting virkelig tok av.

Låten ble en stor sommerhit over hele Europa, og maktet til og med å snike seg inn på amerikanske Billboard. I Norge toppet den faktisk to uker på forsommeren, og den solgte i hopetall både svenske, newzealendere og briter.

I ettertid noen ganger kåret til en av tidenes mer irriterende sommerlåter, ble det også tid til noen kontroverser da produsentene fikk noe tyn der refrenget kunne minne litt vel mye om noen strofer fra ABBAs ⟶ Lay All Your Love on Me.

Allikevel kjørte Vengaboys på videre og sendte ut låten We’re Going to Ibiza! – som nesten ble like stor. Den spratt opp til en nummer 3 på sensommeren, og slikt sett oppsummerte kanskje Vengaboys greit det noe gladlynte 1999.

Vengaboys ble kanskje noe forståelig nok først og fremst et singlenavn, selv om albumet The Party Album – som kom i minst to utgaver – slett ikke solgte dårlig.

Og om man trodde Vengaboys som navn var over og ut da det nye tusenåret kom, da måtte man tro om igjen. I overgangen til 2000 kom den noe måtelig mottatte Kiss (When the Sun Don’t Shine), før alle litt senere på året kunne synge med på Shalala Lala.


VENGABOYS

Boom, Boom, Boom, Boom!!
(Danski/DJ Delmundo)
1998 Jive
Produsert av Danski & DJ Delmundo
Utgitt på albumet The Party Album!