Christian Strand – Maybe Baby

Det var Sidsel Birkeland som til takk for hjelpen fikk Knut Arne inn på Cæsar Records. Drevet av hotell-arvingen Jens August Anker-Hansen. Resultatet ble en kjempehit i Maybe Baby, men også enden for Knut Arnes karriere både som artist og pikkolo.

Etter en medieomtalt bussulykke, ble derimot Knut Arne kontaktet av en britisk DJ. Og forlot både hovedstaden og serien for å satse videre som artist. Hvordan det gikk, fikk seerne vel aldri noe svar på.

Knut Arne Olsen ble spilt av Christian Strand, norsk som noen – men med røtter fra Indonesia. Han hadde gått gradene i NRK fra purung programleder i «Smørøyet», via Kykelikokos og et noe mer rent skuespiller-forsøk i serien Lillys butikk.

Rollen i Hotel Cæsar var allikevel den gjorde Christian for alvor kjent for de norske seerne, i en rolle som i ettertid kanskje kan synes som et litt for klumsete forsøk å vinne ungjentene til TV-skjermen.

Det spilte ingen rolle, for produksjonsselskapet Spartacus og TV2 lyktes med nettopp det – og Christian/Knut Arne ble raskt en av de mer populære karakterene fra såpeoperaen.

Å forsøke å skape en hit innad i en TV-serie var ikke noe nytt i bransjen. Det hadde vært forsøkt utallige ganger tidligere, spesielt i amerikanske B-serier og såpeoperaer. Men det var første gang noe slikt hadde vært forsøkt i Norge.

I tillegg ble veggene mellom skjerm og virkelighet nokså betydelig hvisket ut, da Knut Arne sang under Jens August litt manipulerende hender i serien. Som jo var spilt av Kim Kolstad, som stod bak låten.

Gjennom BMG Norge ble låten sluppet akkurat i tide før julehandelen 2000, og Maybe Maybe brukte kort tid til å klatre helt til topps på Topp 20 på årets siste låtliste. Hvor den selvfølgelig ble værende på topp inn i det nye året.

Timingen var også betimelig da Hotel Cæsars popularitet var på sitt aller høyeste, og tenårings-boomen fra slutten av 90-tallet ennå ikke helt hadde lagt seg.

Christian Strand forsøkte seg ikke lenge etter på et helt album, anført av en ny låt: No.1. Det gikk ikke like bra, og å si at kritikerne var begeistret: Det ville ha vært å overdrive.

Strand vendte etter Knut Arnes exit fra hotellet, tilbake til programleder-tilværelsen i NRK – der han gjennom en årrekke ble en populær og habil «vert» for en lang rekke programposter. I alt fra Frokost-TV, via FBI til Sommeråpent.

Skuespillerkarrieren lot han stort sett bli liggende, men dukket da opp fra tid til annen i et par-tre filmer eller i interne produksjoner fra NRK.

Han har de siste årene vært mindre synlig på skjermen enn tidligere, men er stadig ansatt i statskanalen. Og som han sier selv: «jeg er aldeles ikke ferdig på skjerm.».


CHRISTIAN STRAND (f. 1980)

Maybe Baby
(Kim Kolstad)
2000 BMG Stereo Recordings
Produsert av Ketil Schei
Utgitt på albumet 7.17