Sonique – It Feels So Good

Sonique var Sonia Marina Clarke fra London, men med linjer fra eksotiske Trinidad. Hun var da allerede en veteran innen klubbmusikken i den britiske hovedstaden, med femten år bak seg i forskjellige prosjekter.

Hennes litt unike stemme ble oppdaget etter endt skolegang, og fra 1985 kunne man høre Sonias vokal på en rekke låter – fra reggae-rytmer, til deltakelse på klubblåtene til Bass-O-Matic – til nærmest å bli en frontfigur til S-Express’ → noe miserable oppfølger i 1991.

Turen via S’Express ga henne impulser til å jobbe videre med den elektroniske musikken, og hun virket utover 90-tallet som DJ både i London, men også på det klubbvenlige Ibiza.

Både en versjon av Jay Hawkins’ I Put a Spell on You og originalutgaven av It Feels So Good ble spilt inn i årene 1997 til 1998, men sistnevnte ble bare en moderat hit da denne første gang ble utgitt på det britiske markedet.

Gjentatte radiospillinger og en en opptreden i Florida førte imidlertid til at låten på vårparten 2000 ble en stor hit i USA, og låten ble deretter relansert både i Storbritannia og Europa. Denne gangen gikk låten helt til topps, og ble visstnok britenes mest solgte låt av året.

Også i Norge gjorde It Feels So Good det skarpt, der den toppet listen i to omganger med fem uker som nummer 1 totalt – og seksten uker til sammen på Topp 20. I sum årets mest populære låt av året.

Låten ble også godt mottatt av musikkpressen, som roste Soniques stemme – og den elektroniske og noe stemningsfulle produksjonen.

Sonique la deretter fra seg DJ-settet og satset deretter fullt som artist, og hun maktet å gjøre det helt greit videre ut året. Oppfølgeren Sky gjorde det slett ikke ille ut i våte høstmånedene.

Den videre karrieren gikk derimot ikke så veldig bra, og hennes neste utgivelser fra album nummer to – Kosmo – vekket svært liten interesse. Det ble ikke bedre av at hun på tampen av tiåret ble diagnostisert med brystkreft, og hele artistkarrieren ble dermed satt på vent.

Fra 2011 har det vært nokså stille fra henne, men hun har fortsatt å gi ut musikk – ofte i samarbeid med andre navn som gjesteartist. I stedet har hun valgt å opptre på små klubber og musikkfestivaler med sitt repertoar fra 2000-tallet.


SONIQUE (f. 1965)

It Feels So Good
(Linus Burdick/Graeme Pleeth/Simon Belofsky/Sonique)
2000 Serious
Produsert av Chris Allen, Graeme Pleeth, Simon Belofsky og Sonique
Utgitt på albumet Hear My Cry