Om skribenten

Bak Eivind M. Sætre skjuler det seg et grunnfag i musikk med mye mer, samt tjue år bak rattet som pedagog i både skoleverket og kulturskoler.

Siden barneskolealder ble det samlet, klippet og limt fra VGs ukentlige topplister, og torsdagene ble ganske raskt et lite høydepunkt mellom lekser og øvinger.

«Hits» startet som et ønske om også å finne og høre låtene som ble samlet på, og på slutten av 90-tallet ble samlingene av klipp, kassetter (nettopp, ja!) og CD-er stadig større. Å mikse disse sammen til samlinger og senere spillelister ble snart en egen hobby, og noen år senere deltes disse broderlig ut som PoF Prisoner of Sound til interesserte.

PoF ble om lag 2008 omdøpt til GV, og det første forsøket på en nettside ble da publisert. Nettstedet er ennå i dag bygget på restene av denne tidlige siden. GV ble i april 2022 døpt om til det mer presise Hits – Hits (i) Norge.

Den etter hvert omfattende digitale (og ennå analoge) samlingen teller i dag omtrent samtlige av de store låtene som har vært inne på VGs topp-liste siden starten i 1958. Alle i originale utgaver, og mange i versjoner som selv i dag ikke er publisert verken på Spotify eller YouTube.

Personlige favoritter spriker i alle retninger: Bruce Springsteen, klassisk Chicago og Yes, Mike Oldfield, Pet Shop Boys, Iron Maiden, Madonna … Og av en eller annen grunn nokså amerikaniserte navn som Heart og Foreigner.

Skribenten støtter også korpsbevegelsen, og har selv vært aktiv som styreleder og euphonist i et av landet aller eldste musikkorps. Han er også svært stolt over i sin tid å ha startet nettstedet escNorge, som i dag har blitt kanskje landets viktigste side for fans av MGP og Eurovision.

Det er en glede for meg om du som leser og besøkende i det hele tatt leser dette. Og det er en enda større glede om du sprer ryktet om «Hits» videre. Ikke for skribentens del, men for de mange navnene som gjennom femti år har gitt de norske lytterne alle disse gode – og kanskje til tider ikke fult så gode? – opplevelsene.

Kontakt meg svært gjerne via skjemaet nederst på siden!

/Eivind 😉