Real Thing – You to Me Are Everything

Pop- og rockmiljøet i Liverpool hadde omtrent ligget brakk, siden Beatles la inn årene på starten av tiåret. The Real Thing var første gruppe siden da som fikk byen tilbake på musikk-kartet.

The Real Thing opptrådde i en sjanger langt fra Beatles, nærmere soul og disco. Kvartetten hadde blitt oppdaget av radio-DJ Tony Hall tilbake i 1972 – da som klubbsangere under navnet Vokal Perfection. Band-navnet tok de fra slagordet til Coca-Cola.

Hall fikk dem med i talentshowet Opportunity Knocks, som de vant, men suksessen lot vente på seg. Det ene til det andre selskapet signerte kvartetten, og kastet dem på dør i fravær av suksess.

Det ble produsent Ken Gold og selskapet Pye som til slutt våget å satse på bandet, ved å formulere uttrykket mer inn mot den gryende discoen – fremfor et mer typisk amerikansk soul-uttrykk.

Det førte til deres første – og største – hitlåt med sommerlåten You to Me Are Everything i 1976. Denne føk like til topps på de britiske listene, og gjorde skarpt også i en rekke andre land. Men ikke i Norge, selv om den ble spilt mye på discotekene landet over.

The Real Things suksess var også viktig i et nokså kritthvit britisk musikkmarked, der fargede artister fra hjemlandet sjeldent hadde fått noe langvarige karrierer. De svartes Beatles ble de kalt av noe av musikkpressen, uten av kvartetten tok seg nær av det.

Ut tiåret maktet Real Thing å levere en stødig leveranse av låter til det britiske markedet, men fra 1980 ble det stille. Da stod i realiteten bare halvparten av medlemmene tilbake, Chris Amoo og Dave Smith – og disse fronter ennå gruppen i dag per 2021.

You to Me Are Everything slo tilbake på listene i 1986, da i en tidstypisk og nyoppusset versjon. Men utenom en gjesteopptreden med Freeloaders i 2005, ble gruppen en parentes utover klubbene. Låten har derimot overlevd hos britene i en rekke versjoner fra andre artister siden.

The Real Thing fikk igjen fornyet oppmerksomhet i 2019 gjennom dokumentaren Evertyhing-The Real Thing Story.


THE REAL THING
You to Me Are Everything
(Ken Gold/Michael Denne)
1976 Pye
Produsert av Ken Gold
Utgitt på albumet Real Thing