Bloodhound Gang – The Bad Touch

Bloodhound Gang hadde vel lurt de fleste med sine gitarer på Fire Water Burn i 1997. En låt som hadde slått riktig så fint til i de nordiske landene. Men omtrent ingen andre steder.

I 1999 var imidlertid gjengen tilbake til det elektroniske landskapet bandet egentlig opererte i. Og med The Bad Touch, skulle Bloodhound Gang denne gangen gjøre det skarpt i de fleste verdenshjørner. Og faktisk klare en enslig listeplassering selv hjemme i USA.

The Bad Touch var andre låt fra gruppens tredje album, Hooray for Boobies. Første single av året hadde være Along Comes Mary, som av en eller annen grunn hadde slått stort til i de tyskspråklige landene. Men Bloodhound Gang var fullstendig klar over at deres til tider noe elleville uttrykk hadde større publikumstekke i Europa enn i hjemlandet, og det utnyttet de til både promotering og turnéer.

Bandet ble vel stort sett værende i Europa og Tyskland gjennom året, da The Bad Touch slo til i land etter land. Den toppet også de norske listene et par uker på tampen av året, og ble spesielt stor i Sverige og nettopp de tyskspråklige landene.

Musikkvideoen som kom både i en ren og en sensurert utgave, hjalp nok til – der bandet var ikledd apekostymer. Nokså klart sett i sammenheng med de heller helsprø tekstlinjene, som kan kanskje ikke skal gjentas her!

I USA ble for øvrig både låt og album utsatt noen måneder, visstnok grunnet rettigheter. Men vel kanskje helst at bandet ble bedt om å moderere seg noe for det amerikanske markedet. Albumtittelen ble som eksempel det, forkortet til kun Hooray da dette omsider kom ut. Og solgte da etter hvert riktig så bra også i Statene.

Det hører også med at selve singlecoveret selvfølgelig ikke ble sendt ut på det amerikanske markedet.

Da det så ble stille fra Bloodhound Gang etter The Bad Touch, skyldes det enkelt at bandet valgte å fokusere på konserter og opptredener. Og noe nytt album skulle ikke komme før i 2005. Hefty Fine maktet ikke da å skape samme oppmerksomhet som tidligere, og egentlig falt gruppen fra hverandre etter denne utgivelsen.

Siden ble det kun utgitt sporadisk materiell fra Bloodhound Gang, med bandsjef Jimmy Pop stadig figurerende med utsagn om at gruppen stadig eksisterte. Og at et nytt album snart var på trappene. Dette kom også i 2015 som Hard-Off, uten at noen som helst ble imponert noen steder.

Etter denne utgivelsen, la Bloodhound Gang inn årene for godt.


BLOODHOUND GANG

The Bad Touch
(Jimmy Pop)
1999 Geffen
Produsert av JImmy Pop
Utgitt på albumet Hooray for Boobies